ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη ατόμου για εμπρησμό από αμέλεια στην Σαλαμίνα - Τα ενεργά πύρινα μέτωπα

Σύλληψη ατόμου για εμπρησμό από αμέλεια στην Σαλαμίνα - Τα ενεργά πύρινα μέτωπα
REUTERS/Giorgos Moutafis/Φωτογραφία αρχείου

Από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά συνελήφθη την Παρασκευή, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 54χρονος, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια, στη Σαλαμίνα.

Όπως αναφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα, η φωτιά προήλθε έπειτα από εκτέλεση εργασιών με χρήση τροχού κοπής μετάλλων, πλησίον έκτασης με ξηρά χόρτα, χαμηλή βλάστηση και δέντρα στην περιοχή Προσήλι Κακή Βίγλα Σαλαμίνας.

Σε ότι αφορά τα μέτωπα της φωτιάς αυτή την ώρα, σε εξέλιξη, χωρίς προς το παρόν να απειλεί κατοικημένες περιοχές, είναι πυρκαγιά σε δασική περιοχή στην θέση Άγιοι Θεόδωροι κοντά στην Καρύταινα Αρκαδίας.

Στην μάχη για την κατάσβεση, μετέχουν 10 οχήματα, 30 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα, ενώ στις προσπάθειες συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Επίσης, για δεύτερη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας που συνεχίζει να καίει δασώδεις εκτάσεις, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν να ελέγξουν την φωτιά, βοηθούμενες και από εναέρια μέσα που επιχειρούν από το πρωί.

Στο μεταξύ σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές σε Άγιο Νικόλα Σπάτων και Σανταμέρι Αχαΐας, όπου επίγεια μέσα και πεζοπόρα τμήματα προσπαθούν να τις θέσουν υπό έλεγχο. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ