ΕΛΛΑΔΑ

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε κτίρια γερμανικών συμφερόντων

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε κτίρια γερμανικών συμφερόντων
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Αντιδράσεις συμπαράστασης για το «κατέβασμα» από το διαδίκτυο της γνωστής σελίδας του αντιεξουσιατικού χώρου στη Γερμανία πριν λίγες ημέρες, περιμένουν στην Ελλάδα οι Αρχές ασφαλείας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είναι σίγουροι ότι αντιεξουσιαστές, αλλά και οργανωμένες ομάδες που κάνουν συχνά καταδρομικές επιθέσεις, θα επιχειρήσουν κάποιο «χτύπημα» σε γερμανικό στόχο για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο κίνημα αντίδρασης στην απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης για το κατέβασμα της σελίδας.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, οι αντιεξουσιαστές στο αντίστοιχο site στην Ελλάδα, είχαν κάνει την παρακάτω ανάρτηση:

«Η γερμανική κυβέρνηση απαγορεύει το Linksunten Indymedia και το de Indymedia. Στις 25 Αυγούστου 2017 ο υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου την απαγόρευση και το κλείσιμο του γερμανικού indymedia [linksunten.indymedia.org] λόγω παραβίασης του γεμανικού ποινικού κώδικα και οι άνθρωποι πίσω του θεωρούνται μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων του, το site "έπεσε", οι servers κατασχέθηκαν, εισβολές πραγματοποιήθηκαν σε 5 κτίρια, και ένα άτομο έχει συλληφθεί. Το γερμανικό κράτος όμως δεν θα μπορέσει να φιμώσει το κίνημα και θα αποτύχει και πάλι. Το κίνημα δεν μπορεί να σιγήσει. Δεν θα σας αφήσουμε να αποκλείσετε τις ιδέες μας».

Πρόκειται για το πιο γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου που υπάρχει σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, ενώ στην Ελλάδα το χρησιμοποιούν μέχρι και τρομοκρατικές οργανώσεις που θέλουν να δημοσιεύσουν προκηρύξεις τους από τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και αναρχικές ομάδες για να αναλάβουν την ευθύνη για καταδρομικές επιθέσεις, ενώ γίνεται ενημέρωση για όλα τα θέματα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι να αυξηθούν οι περιπολίες γύρω από γερμανικούς στόχους, κτίρια εταιριών γερμανικών συμφερόντων αλλά και το κτίριο της πρεσβείας καθώς επίσης και το σπίτι του Γερμανού πρέσβη.

Την ίδια ώρα πάντως η ΕΛΑΣ είναι σε συναγερμό και για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα. Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί από τους επιτελείς, ρίχνουν μεγαλύτερο βάρος στην επίσκεψη του κυρίου Μακρόν στο Γαλλικό Ινστιτούτο αλλά και στο Mορφωτικό Kέντρο στην οδό Σίνα. Μάλιστα και τα δυο κτίρια στο παρελθόν έχουν γίνει στόχος αντιεξουσιαστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ