ΕΛΛΑΔΑ

Δύο ενεργά πύρινα μέτωπα στην Πρέβεζα (pics&vid)

Δύο ενεργά πύρινα μέτωπα στην Πρέβεζα (pics&vid)
Eurokinissi

Αγώνα με την φωτιά δίνουν από το πρωί οι πυροσβέστες στην Πρέβεζα καθώς αντιμετωπίζουν δύο ενεργά μέτωπα στην περιοχές Νέα Σαμψούντα και Πέτρα Φιλιππιάδας του νομού Πρεβέζης.

 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά στην Νέα Σαμψούντα, η οποία ξέσπασε το πρωί, έκαψε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο παραγωγής ζυμαρικών και θερμοκήπια. Η φωτιά απειλούσε και ένα εργοστάσιο παραγωγής χελιών που διέθετε μάλιστα και δεξαμενή προπανίου ωστόσο, χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών γλίτωσε την καταστροφή. Η εικόνα του συγκεκριμένου μετώπου αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, παρουσιάζει βελτίωση.

4212285

Eurokinissi

4212284 copy

Σημειώνεται πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και στη συγκεκριμένη φωτιά επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, καθώς και 2 καναντέρ και 2 μηχανήματα.

4212292

Eurokinissi

https://youtu.be/qdoM7z3v3pg

Την ίδια ώρα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην Πέτρα της Φιλιππιάδας η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσειςκαι βρίσκεται κοντά στο χωριό. Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των κατοίκων και των πυροσβεστών, οι οποίοι δημιούργησαν αντιπυρική ζώνη, κατάφεραν να στρέψουν τη φωτιά προς βαλτώδη έκταση.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ