ΕΛΛΑΔΑ

Δραπέτης των φυλακών παρίστανε τον συνεργάτη της Θάνου και ζητούσε χρήματα για φιλανθρωπίες

Δραπέτης των φυλακών παρίστανε τον συνεργάτη της Θάνου και ζητούσε χρήματα για φιλανθρωπίες
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«..... είμαι γραμματέας της συμβούλου της νομικής υπηρεσίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της κυρίας Bασιλικής Θάνου. Ίσως γνωριζόμαστε. Είμαι τέως εισαγγελέας Αρείου Πάγου, ο κ.Κ... Σας τηλεφωνώ γιατί θέλω να κινητοποιηθείτε και εσείς ώστε να βρεθούν χρήματα, από επιχειρηματίες αλλά και από τον εκκλησιαστικό χώρο, για μια γυναίκα που έχει όγκο στο κεφάλι και πρέπει να φύγει για νοσοκομείο της Αμερικής.....».

Αυτά είχε πει στη διοικήτρια του Τζάνειου νοσοκομείου, προκειμένου να αρπάξει όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε, ένας από τους πιο γνωστούς απατεώνες στην αστυνομία, με το προσωνύμιο «Τζίνα».

Και ίσως και αυτή τη φορά να είχε καταφέρει να «δαγκώσει» ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αν η διοικήτρια του Τζάνειου δεν είχε επικοινωνήσει με τη γραμματεία του πρωθυπουργικού γραφείου από όπου και ενημερώθηκε ότι, όχι μόνο δεν εργάζεται εκεί πρόσωπο με αυτά τα στοιχεία αλλά και ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη «φιλανθρωπική πρωτοβουλία».

Όταν το παραλίγο θύμα του απατεώνα απευθύνθηκε στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι έπεσαν «σε γνωστές προσωπικότητες» ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης ήταν δραπέτης από τις 14 Φεβρουαρίου του 2017 όταν πήρε άδεια από τις φυλακές Δομοκού και δεν επέστρεψε ποτέ.

Η έρευνα των αστυνομικών για να τον εντοπίσουν, τους οδήγησε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Μάλιστα ο δραπέτης για να πετύχει την εισαγωγή του στο νοσοκομείο είχε δηλώσει ψεύτικα στοιχεία ενώ και από το κρεβάτι του πόνου, επικοινωνούσε σχεδόν καθημερινά με θύματά του για να τους αποσπάσει χρήματα.

Ο γνωστός στις αρχές απατεώνας με τον ψευδώνυμο «Τζίνα», για πάνω από 15 χρόνια υποδυόταν εισαγγελείς του Αρείου πάγου, και τον Πρόεδρο της Επικράτειας για να αρπάζει χρήματα για συνανθρώπους μας που δήθεν χρειάζονταν βοήθεια. Θύματα του ήταν επιχειρηματίες, δήμαρχοι, ιερές μόνες, στελέχη τραπεζών, σύμβουλοι επιχειρήσεων αλλά και διοικητές βασικών κρατικών οργανισμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ