ΕΛΛΑΔΑ

Έβαλαν βόμβα στην καρδιά της Αθήνας

Έβαλαν βόμβα στην καρδιά της Αθήνας
Σπασμένα τζάμια και ζημιές σε κτίριο και σε όχημα στο κέντρο της πρωτεύουσας CNN Greece

Σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα μέρη της Αθήνας τοποθέτησαν οι τρομοκράτες τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη τα ξημερώματα στα γραφεία του ΣΕΒ. 

Απέναντι από τα γραφεία του ΣΕΒ βρίσκεται η κυπριακή πρεσβεία, Ξενοφώντος 2Α. Η πρεσβεία, σύμφωνα με πληροφορίες απο στέλεχη της, δεν φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως από αστυνομικούς.

Τα γραφεία του ΣΕΒ, θεωρείται ότι έχουν συνεχή φύλαξη. Στην περιοχή γίνονται συνεχώς περιπολίες από αστυνομικούς.

Προκαλεί αίσθηση ότι οι τρομοκράτες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί κατάφεραν και προσέγγισαν τα γραφεία του ΣΕΒ, τοποθέτησαν τον ωρολογιακό μηχανισμό και εξαφανίστηκαν.

Λίγες δεκάδες μέτρα μετά τα γραφεία του ΣΕΒ βρίσκονται τα γραφεία ενημέρωσης του κοινού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Λ. Αμαλίας 8), τα οποία επίσης φυλάσονται από αστυνομικούς, χωρίς να είναι σαφές, ακόμη, εάν υπάρχει 24ωρη βάρδια. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μόνιμη φύλαξη σε εξωτερικό φυλάκιο.

Είναι προφανές ότι το χτύπημα αποκτά μεγαλύτερο συμβολισμό, αλλά και προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, αφού έγινε σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας και σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το Κοινοβούλιο.

Από το ωστικό κύμα της έκρηξης έχουν προκληθεί ζημιές και στο κτίριο της κυπριακής πρεσβείας.

Το βράδυ έχει προγραμματισθεί στο Σύνταγμα εκδήλωση και συναυλία του δήμου Αθηναίων για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεως εν όψει των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 19.00, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, θα δώσει στην πλατεία Συντάγματος τo σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης.

Στις 19.00 η Big Band του δήμου Αθηναίων μαζί με τον Σάκη Ρουβά, σε μια ειδική εμφάνιση και ρεπερτόριο προσαρμοσμένα στο πνεύμα των ημερών, θα συνοδεύσουν με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους την επίσημη φωταγώγηση της πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ