ΕΛΛΑΔΑ

Όλα έτοιμα για τον αγιασμό στα σχολεία ακόμα και στις δυσπρόσιτες περιοχές

Όλα έτοιμα για τον αγιασμό στα σχολεία ακόμα και στις δυσπρόσιτες περιοχές
EUROKINISSI

Αντίστροφα μετράει ήδη ο χρόνος για το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού στα σχολεία της χώρας, με τα ολιγοθέσια δημοτικά, που λειτουργούν φέτος για πρώτη φορά με ολοήμερο πρόγραμμα, να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές τους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η επέκταση του ολοήμερου προγράμματος διδασκαλίας, πέραν των 3.600 πολυθέσιων δημοτικών σχολείων της επικράτειας, στα ολιγοθέσια (μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια), έχει ολοκληρωθεί πλήρως και έτσι, το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα βρει τους περίπου 14.000 μαθητές των 834 ολιγοθέσιων δημοτικών στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, με ειδικότητες και ολοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας.

Ήδη, έχει δρομολογηθεί η τροποποίηση των ωρολόγιων προγραμμάτων στα ολιγοθέσια δημοτικά, προσφέροντας τη δυνατότητα εμπλουτισμού του προγράμματός τους με νέα αντικείμενα, όπως η Πληροφορική, τα Αγγλικά, η Φυσική Αγωγή κ.ά..

Παράλληλα, το υπουργείο ανακοίνωσε για τα ολιγοθέσια δημοτικά, ότι έχουν ήδη εφοδιαστεί με 1.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προσφορά της Εθνικής Τράπεζας, για τη διδασκαλία και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών τους.

Εξάλλου, τα νηπιαγωγεία των δυσπρόσιτων, νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, αλλά και νηπιαγωγεία με ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά θα λειτουργήσουν, ακόμα και με τρεις, δύο, ή και έναν μαθητή.

Ενδεικτικά, όπως προκύπτει από σχετική ενημέρωση του υπουργείου, μεταξύ άλλων θα λειτουργήσουν:

-με 1 μαθητή, τα νηπιαγωγεία Αρκεσίνης Αμοργού και Θύμαινας,

-με 2 μαθητές, τα νηπιαγωγεία Μεγαλοχωρίου Λέσβου, Ανάφης, Κορώνου Νάξου και Σχοινούσας και

-με 3 μαθητές, τα νηπιαγωγεία Σικίνου, Αγ. Νικολάου Κέας και Δονούσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ