ΕΛΛΑΔΑ

Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Έντονες αντιδράσεις, επεισόδια, ή ακόμα και κατάληψη του κεντρικού σέρβερ, φοβάται η ελληνική αστυνομία μετά το πράσινο φως για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Ήδη έχει κάνει έρευνα για να γνωρίζει ποια εταιρία έχει αναλάβει τη διενέργεια ηλεκτρονικά των πλειστηριασμών και αναμένεται να πάρει άμεσα μέτρα φύλαξης καθώς ακτιβιστικές οργανώσεις έχουν ανακοινώσει ότι θα εισβάλουν στο χώρο που βρίσκεται ο κεντρικός σέρβερ και θα κάνουν κατάληψη για να αποτρέψουν κάθε πλειστηριασμό.
Όμως σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν αποκλείεται στόχος με αφορμή τη συγκεκριμένη διαδικασία να γίνει τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή μάλιστα το περιστατικό στο Ρέθυμνο και τα επεισόδια ανάμεσα σε ιδιοκτήτη καταστήματος που έβγαινε σε πλειστηριασμό η ιδιοκτησία του και σε εκπροσώπους ξένου fund , η αστυνομία εκφράζει φόβους ακόμα και για το ταμείο ασφάλισης νομικών ενώ κανένας δεν αποκλείει με αφορμή τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να θελήσουν αντιεξουσιαστές να φτάσουν για να κάνουν παρεμβάσεις ακόμα και στα σπίτια εμπλεκομένων.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τον Ιούνιο μέλη αναρχικής συλλογικότητας είχαν καταφέρει να εντοπίσουν το κτίριο που θα στεγαζόταν η εταιρία που θα διενεργεί τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, και προκάλεσαν ζημιές και φθορές ενώ λίγο αργότερα ανέβασαν και κείμενο τους σε σάιτ αντιεξουσιαστών.

Οι αντιδράσεις αναμένεται να κλιμακωθούν από την πρώτη στιγμή που θα γίνουν γνωστές οι προπαρασκευαστικές ενέργειες ενός ηλεκτρονικού πλειστηριασμού και οι εκτιμήσεις των αρχών είναι ότι αρκετές κοινωνικές ομάδες θα το βάλουν στην πρώτη γραμμή των αντιδράσεων τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ