ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Δυτική Αχαΐα, απομακρύνεται ο κίνδυνος για τους οικισμούς

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Δυτική Αχαΐα, απομακρύνεται ο κίνδυνος για τους οικισμούς
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στη δυτική Αχαΐα, προκειμένου να απομακρύνουν τον κίνδυνο από τις κοινότητες Άρλα, Τζάιλο, Πετροχώρι και Ελαιοχώρι.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία, η πυρκαγιά παραμένει μεν σε εξέλιξη και το πρωί της Τρίτης, ωστόσο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, καθώς οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας κατάφεραν να την κρατήσουν μακριά από τις κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 86 πυροσβέστες και 43 οχήματα, ενώ η προσπάθεια της κατάσβεσης αναμένεται να ενισχυθεί και με δύο καναντέρ.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων. Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Το βράδυ ήταν δύσκολο τόσο για τις πυροσβεστικές δυνάμεις όσο και για τους κατοίκους του χωριού Άρλα, που αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους τα οποία απειλούνταν από τις φλόγες. Ηλικιωμένοι κάτοικοι μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του Δήμου προς ασφαλές μέρος στα Ζησιμαίικα, ύστερα από εντολή απομάκρυνσης των ευπαθών ομάδων. Όσοι κάτοικοι παρέμειναν στο χωριό, συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο του οικισμού, ωστόσο ο κίνδυνος απομακρύνθηκε λίγο μετά τις 21:30 όταν και άλλαξε η φορά του ανέμου.

fwtia

(Πηγή: patrastimes.gr)

fwtia1

(Πηγή: patrastimes.gr)

patra

(Πηγή: tempo24.gr)

fwtia2

(Πηγή: patrastimes.gr)

patra1

(Πηγή: tempo24.gr)

fwtia4

(Πηγή: patrastimes.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ