ΕΛΛΑΔΑ

Να παραιτηθεί ο υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Πάτρας ζητά η ΝΔ

Να παραιτηθεί ο υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του τμήματος  Διοίκησης Επιχειρήσεων της Πάτρας ζητά η ΝΔ
dap.gr

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Πατρών, όπου τον περασμένο Ιούνιο διαπιστώθηκε μαζική αντιγραφή εκατόν έξι φοιτητών που παρέδωσαν πανομοιότυπη εργασία, στο μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα».

Όταν η αντιγραφή έγινε αντιληπτή, η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τους φοιτητές αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Στη συνέλευση των φοιτητών που ακολούθησε, η κομματική νεολαία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζήτησε την άρση της ποινής, τονίζοντας πως «σε περίοδο βαθιάς κρίσης, η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών».

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως και η ΠΑΣΠ τήρησε παρόμοια στάση επί του θέματος.

Πηγές προσκείμενες στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μεταφέρουν ότι η παράταξη ζήτησε οι φοιτητές που είχαν πιαστεί να αντιγράφουν, να αποκλειστούν μόνο από το συγκεκριμένο μάθημα και όχι από όλα.

Καταδίκη από τη Νέα Δημοκρατία

Για το περιστατικό η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει «Από την πρώτη στιγμή, τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, όσο και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία απαιτεί τον σεβασμό των κανονισμών από όλους, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ