ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πειραϊκή έφθασε η ρύπανση

Στην Πειραϊκή έφθασε η ρύπανση

Κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας που δημιούργησε κατά τη βύθισή του νοτιοδυτικά της Αταλάντης το μικρό δεξαμενόπλοιο ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, έφθασαν ως την Πειραϊκή και τη Φρεαττύδα, με την εικόνα της ακτής να είναι αποκαρδιωτική.

Το πετρέλαιο έχει βγει ως τις ακτές, τα βράχια έχουν μαυρίσει από την πίσσα, ενώ ιδιαίτερα έντονη είναι και η δυσοσμία στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται από την Τρίτη σκάφη ιδιωτικής εταιρείας απορρύπανσης, ενώ έχουν τοποθετηθεί πλωτά φράγματα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωσή της ρύπανσης, η οποία σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς του λιμενικού σώματος αντιμετωπίζεται σε «ικανοποιητικό βαθμό» και «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Για την αντιμετώπιση της ρύπανσης ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως ευρεία σύσκεψη, ενώ να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί η πετρελαιοκηλίδα ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, καθώς, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής αυτή δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ