ΕΛΛΑΔΑ

«Βασικό» στέλεχος του Ρουβίκωνα στην εισβολή στα γραφεία των τουρκικών αερογραμμών

«Βασικό» στέλεχος του Ρουβίκωνα στην εισβολή στα γραφεία των τουρκικών αερογραμμών
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/φωτογραφία αρχείου)

Ένα από τα πιο βασικά στελέχη του «Ρουβίκωνα» με τέσσερις συλλήψεις και οκτώ προσαγωγές στο ενεργητικό του για καταδρομικές της αναρχικής ομάδας, ήταν ένα από τα έξι άτομα που με σφυριά και βαριοπούλες, επιτέθηκαν προκαλώντας ζημιές στα γραφεία των τουρκικών αερογραμμών.

Το άτομο αυτό σύμφωνα με τις Αρχές, ταυτοποιήθηκε από το υλικό του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που διέθετε το κτίριο, και κατέγραψε το συγκεκριμένο μέλος, την ώρα που κατέβαινε τις σκάλες και σημεία του προσώπου του έχουν αποκαλυφθεί.

Πρόκειται για έναν 38χρονο ο οποίος έχει καταγωγή από τη Χιλή και είναι στη βασική πεντάδα του Ρουβίκωνα.

Όπως προέκυψε είχε συλληφθεί μετά τις επιθέσεις στα γραφεία του Τειρεσία, του Πρώτου Θέματος, της Χρυσής Αυγής, ενώ ήταν και στην εισβολή του Ρουβίκωνα στην ΕΡΤ.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας που κάποιοι είχαν χαρακτηρίσει "ακτιβιστές" εισέβαλαν ξημερώματα της Τετάρτης με σφυριά και βαριοπούλες στα χέρια στο κτίριο που στεγάζονται οι τουρκικές αερογραμμές και δυο από αυτούς ακινητοποίησαν τον υπάλληλο σεκιούριτι για μην καλέσει την αστυνομία και τέσσερα άτομα ανέβηκαν στα γραφεία.

Άρχισαν με μανία να σφυροκοπούν την κεντρική είσοδο των γραφείων προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Τελικά όμως δεν κατάφεραν να προχωρήσουν στο εσωτερικό, καθώς η πόρτα ήταν ασφαλείας και ποτέ δεν την παραβίασαν. Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν με ασφάλεια αφού πια ο υπάλληλος σεκιούριτι θα ειδοποιούσε με καθυστέρηση τους αστυνομικούς.

Λίγη ώρα αργότερα ανέβασαν βίντεο στο γνωστό site των αντιεξουσιαστών στο οποίο είχαν αποτυπώσει την καταστροφική τους δράση.

Λίγη ώρα αργότερα ο Ρουβίκωνας έφτασε έξω από μια πολυκατοικία στου Ζωγράφου στην οποία πέταξε φέιγ βολάν και άπλωσε πανό από την ταράτσα ως την είσοδο.

Τα μέλη της οργάνωσης υποστηρίζουν ότι εκεί διέμενε ο αντιδήμαρχος Ζωγράφου και ότι η παρέμβασή τους είχε να κάνει με το θάνατο μιας γυναίκας που εργαζόταν στην καθαριότητα του δήμου. Όμως σύμφωνα με τις Αρχές, ο Ρουβίκωνας έκανε λάθος, καθώς εκεί μένει ο αδελφός του αντιδημάρχου και όχι ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ