ΕΛΛΑΔΑ

Μηνύσεις των δήμων που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα

Μηνύσεις των δήμων που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα

Μηνύσεις θα υποβάλουν οι Δήμοι που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα δημιουργήθηκε μετά το ναυάγιο του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, με ανάρτησή του στο Facebook, έκανε γνωστό ότι την Παρασκευή θα υποβάλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου «για κάθε πράξη και παράλειψη που έχει συντελεστεί αναφορικά με τη θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε στην περιοχή του Σαρωνικού» ενώ τόνισε ότι θα διεκδικήσει και «την αποζημίωση που δικαιούται στα αστικά δικαστήρια».

Παράλληλα ο κ. Παπανικολάου σημείωσε ότι «εφόσον σήμερα δεν έχουμε νέα εισροή πετρελαίου, η εξωτερική εικόνα της παραλία ακόμα και αύριο θα έχει αποκατασταθεί».

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ζήτησε να ερευνηθούν οι ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας, σχολιάζοντας την καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, που χαρακτηρίζει το πλοίο ως «κινητή οικολογική βόμβα».

Ο κ. Μώραλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ενώ το περιβαλλοντικό ατύχημα έγινε την περασμένη Κυριακή, ο δήμος ενημερώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, όταν πια η πετρελαιοκηλίδα είχε φτάσει στο νότιο θαλάσσιο μέτωπο της Αττικής.

«Τα προβλήματα είναι μεγάλα. Η καταστροφή αυτή θα αφήσει ένα αποτύπωμα στην περιοχή. Είναι κρίμα να αυτοκαταστρεφόμαστε», συμπλήωσε ο δήμαρχος Πειραιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ