Ελληνικός Νηογνώμων: Δεν έχουμε επιθεωρήσει ποτέ το «Αγία Ζώνη ΙΙ»
Γλάρος στέκεται στην παραλία του Φλοίσβου μέσα στο πετρέλαιο και πετά μακρυά με όντο τα πλωτά φράγματα που έχουν στηθεί για την απορρύπανση της παραλίας. Μεγάλη καταστροφή υπέστη η θαλάσσια πανίδα στις ακτές της Νότιας Αττικής απο το πετρέλαιο που διέρρευσε στην θάλασσα,μετά την βύθιση του δεξαμενόπλοιου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, καθώς θαλασσοπούλια,καβούρια και ψάρια μολύνθηκαν από την ρύπανση. - Πηγή: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ανακοίνωση για το «Αγία Ζώνη ΙΙ» εξέδωσε η Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε., τονίζοντας ότι δεν έχει επιθεωρήσει, ούτε έχει εκδώσει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας για το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο.

Διαβάστε επίσης

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως: «Σχετικά με τη διασπορά ανυπόστατων φημών για το δεξαμενόπλοιο "Αγία Ζώνη ΙΙ", η "Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε." ενημερώνει ότι το εν λόγω δεξαμενόπλοιο δεν έχει επιθεωρηθεί και δεν κατέχει οποιοδήποτε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας εκδοθέν από τον Ελληνικό Νηογνώμονα».

Σημειώνεται πως ο Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε είναι μη κυβερνητικός Διεθνής Οργανισμός, αφιερωμένος στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας στη θάλασσα, την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης, καθώς και τη διασφάλιση της ποιότητας στη βιομηχανία.

 


Διαβάστε επίσης

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης: Βελτιώνεται αισθητά η εικόνα των ακτών μας

Η Αυλωνίτου για τη φωτογραφία της γυναίκας με την πίσσα: Οι Βέλγοι δεν ξέρουν photoshop;

Τσιρώνης: Η αντίδραση της πολιτείας για την αντιμετώπιση της ρύπανσης ήταν η τάχιστη δυνατή

Με εντατικούς ρυθμούς η απάντληση καυσίμων από το Αγία Ζώνη ΙΙ