Πορεία στην αμερικανική πρεσβεία για την επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα
Έντονο αντιαμερικανικό χρώμα θα έχουν φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καθώς θα υπάρχει κεντρικό σύνθημα ο παραλληλισμός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, με αυτή της 33χρονης Χέδερ Χάγερ από 20χρονο ακροδεξιό τον περασμένο Αύγουστο στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.
Αυτό έχει ανησυχήσει τους επιτελείς της ΕΛΑΣ καθώς για πρώτη φορά οι συλλογικότητες αλλά και οι αντιφασιστικές οργανώσεις, ανακοίνωσαν ότι εκτός από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, θα πραγματοποιηθεί και στάση έξω από τη αμερικανική πρεσβεία.
Οι αφίσες μάλιστα που έχουν τυπωθεί έχουν κεντρικό σύνθημα "Από την Ελλάδα ως την Αμερική τσακίστε τους νεοναζί».
Οι αρχές εκτιμούν ότι η προσέλευση φέτος θα είναι μεγαλύτερη από άλλες χρονιές και δεν αποκλείουν ένταση και επεισόδια. Για αυτό θα υπάρχει αστυνομικός φραγμός τόσο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής όσο και στην αμερικανική πρεσβεία. Όσο για τους αστυνομικούς που θα ασχοληθούν με τα μέτρα αγγίζουν τους 1500.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 12:00 στην Πλατεία Νίκης στην Αμφιάλη Κερατσινίου, ακολουθεί στις 17:00 στην Πλατεία Ομονοίας. Εκεί οι συγκεντρωμένοι θα ενσωματωθούν στην άλλη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί μία ώρα αργότερα στην Πλατεία Συντάγματος με την συμμετοχή 22 συλλογικοτήτων, φοιτητικών-εκπαιδευτικών συλλόγων και μεταναστευτικών κοινοτήτων. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία και τελικό προορισμό τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων.
Juilliard String Quartet: Το θρυλικό κουαρτέτο εγχόρδων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13:03
Εκδήλωση ΚΚΕ στο ΣΕΦ: Τώρα αγωνιστική συμπόρευση - Καμιά θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους
12:51
Τουρκία: Η εισαγγελία ξεκίνησε νέα έρευνα εις βάρος του Εκρέμ Ιμάμογλου
12:49
Η σημασία της διάδοσης της ελληνικής γλώσσας διεθνώς και ο ρόλος του Ινστιτούτου Ελληνογλωσσίας
12:48