ΕΛΛΑΔΑ

Το ρέμα της Πικροδάφνης στο Παλαιό Φάληρο γέμισε με νεκρά ψάρια (pics)

Το ρέμα της Πικροδάφνης στο Παλαιό Φάληρο γέμισε με νεκρά ψάρια (pics)
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Οι τόνοι πετρελαιοειδών που χύθηκαν μετά την βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ, στον Σαρωνικό Κόλπο έχουν επιφέρει τεράστιες καταστροφές τόσο στη χλωρίδα, όσο και στην πανίδα. Η εικόνα με τα νεκρά ψάρια να επιπλέουν στο ρέμα της Πικροδάφνης, στο Παλαιό Φάληρο, σοκάρει.

 

Το ρέμα εκβάλλει στον Σαρωνικό, σε ένα μικρό Δέλτα στην ακτή Εδέμ, στα σύνορα του Παλαιού Φαλήρου με τον Άλιμο. Στο σημείο της εκβολής, πολλά ψάρια από τη θάλασσα μπαίνουν στο ρέμα καθώς βρίσκουν τροφή.

4231899
4231904

Τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα, τα ψάρια δεν επέστρεψαν στη θάλασσα και εγκλωβίστηκαν στο ρέμα. Εκεί, όμως, σύμφωνα με περιοίκους, έσπασε αγωγός λυμάτων και πέφτει μέσα στο ρέμα με αποτέλεσμα τα ψάρια να πεθάνουν και να επιπλέουν νεκρά στην επιφάνεια του ρέματος.

4231922

Capture copy
Capture copy copy copy

Το ρέμα της Πικροδάφνης είναι το τελευταίο της νότιας Αττικής που διατηρείται σε φυσική μορφή και πηγάζει από τη δυτική πλευρά του Υμηττού. Έχει μήκος περίπου 9,3 χιλιόμετρα και είναι το τρίτο μακρύτερο ποτάμι του λεκανοπεδίου Αττικής, μετά τον Κηφισό και τον Ιλισό.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ