ΕΛΛΑΔΑ

Ανδρέας Ξανθός: Καλεί εκ νέου τους πολίτες να μην κολυμπούν στις μολυσμένες περιοχές

Ανδρέας Ξανθός: Καλεί εκ νέου τους πολίτες να μην κολυμπούν στις μολυσμένες περιοχές
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Όλοι όσοι θέλουν να βουτήξουν ας το ξανασκεφτούν» είπε όλο νόημα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός απευθυνόμενους σε όσους δεν έχουν πάρει στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων σε ότι αφορά την κολύμβηση στις περιοχές όπου έφτασε η πετρελαιοκηλίδα.

Ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επέκταση της θαλάσσιας ρύπανσης και υποστήριξε ότι η λίστα με τις ακατάλληλες ακτές θα επικαιροποιείται ανάλογα με τα νέα δεδομένα.

Μάλιστα όπως ξεκαθάρισε ο Ανδρέας Ξανθός η πρόσφατη λίστα που βγήκε από το Υπουργείο Υγείας, ήταν βάσει των στοιχείων που δόθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο και την περιφέρεια.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Υγείας με επείγουσες διαδικασίες τροποποίησε Υπουργική Απόφαση του 2017 σχετικά με τις περιοχές που επιτρέπεται η κολύμβηση.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα ένα μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου των νοτίων προαστίων της Αττικής κρίθηκε ακατάλληλο.

Συγκεκριμένα οι λουόμενοι θα πρέπει να αποφεύγουν τα εξής σημεία:

1. Από την ακτή κολύμβησης πλησίον της σχολής Ναυτικών Δοκίμων ( Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεατίδας

2. Στις ακτές κολύμβησης της περιοχής «Βοτσαλάκια»

3. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Αλίμου

4. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

5. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης

6. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας

7. Στον όρμο Λιμνιώνα, κατά μήκος της ακτής εκατέρωθεν του πέτρινου θεάτρου Σεληνίων, έμπροσθεν του ιστιοπλοϊκού ομίλου Σεληνίων και κατά μήκος της ακτογραμμής επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ