ΕΛΛΑΔΑ

Στην Εισαγγελία πλοίαρχος και πρώτος μηχανικός του πλοίου που ανέλαβε την απάντληση του Αγία Ζώνη ΙΙ

Στην Εισαγγελία πλοίαρχος και πρώτος μηχανικός του πλοίου που ανέλαβε την απάντληση του Αγία Ζώνη ΙΙ
Σκάφος του Λιμενικού που συμμετέχει στην επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού - Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περίπου 45 με 55 κυβικά πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά, έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των λιμενικών, στις δεξαμενές έρματος του πετρελαιοφόρου «ΛΑΣΣΑΙΑ», το οποίο απαντλούσε καύσιμα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ». 

Όπως αναφέρουν πηγές από το Λιμενικό Σώμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ποσότητα των πετρελαιοειδών που βρίσκονται μέσα στο δεξαμενόπλοιο ακόμη δεν έχει καταμετρηθεί, ενώ ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός που συνελήφθησαν για λαθρεμπόριο καυσίμων οδηγήθηκαν το μεσημέρι, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην Εισαγγελία Πειραιά.

Το πλοίο, το οποίο έχει κατασχεθεί βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ασπροπύργου, ενώ στο βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό ακόμη δεν έχει προσεγγίσει άλλο πετρελαιοφόρο, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία της απάντλησης των καυσίμων που έχει στις δεξαμενές του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ