ΕΛΛΑΔΑ

Ιλαρά: Έχουν θεραπευτεί οι επαγγελματίες υγείας που νόσησαν

Ιλαρά: Έχουν θεραπευτεί οι επαγγελματίες υγείας που νόσησαν
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Όλοι οι επαγγελματίες υγείας που νόσησαν έχουν επιστρέψει από την αναρρωτική άδεια και εργάζονται κανονικά», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η διοίκηση του Θριάσιου νοσοκομείου.

Από τότε που ξεκίνησε η επιδημία της Ιλαράς, οι γιατροί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο κλήθηκαν να εξετάσουν αρκετά παιδιά οικογενειών Ρομά, τα οποία είχαν προσληφθεί από τον ιό της ιλαράς.

Τα περιστατικά αυτά δηλώθηκαν αμέσως στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία από την αρχή της επιδημίας που ορίζεται χρονικά τον Μάιο του 2017 μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς, από αυτά τα 89 ήταν παιδιά Ρομά.

Από τις 4 Αυγούστου έως και τις 3 Σεπτεμβρίου εκδηλώθηκαν συνολικά έξι περιστατικά ιλαράς σε επαγγελματίες υγείας στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Όλοι τους είχαν ελαφρά συμπτωματολογία και νοσηλεύτηκαν προληπτικά για δύο ημέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, από την εμφάνιση του πρώτου περιστατικού συστήθηκε άμεσος και επιτακτικός εμβολιασμός σε όλους τους επίνοσους επαγγελματίες υγείας, δηλαδή σε όλους όσοι είναι από 20 έως 45 ετών και δεν είχαν νοσήσει από τον ιό της ιλαράς ή δεν είχαν επιβεβαιωμένο διπλό εμβολιασμό.

Ο επίνοσος πληθυσμός στο Θριάσιο Νοσοκομείο υπολογίζεται στα 200 άτομα, από αυτούς, μέχρι σήμερα, έχουν εμβολιαστεί οι 100.

Αριθμός ικανοποιητικός για επίτευξη «ανοσιακού τείχους» στον πληθυσμό των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με την διοίκηση.

Την ίδια ώρα δηλώνεται κατηγορηματικά ότι από τις 3 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα δεν νόσησε κανένας άλλος εργαζόμενος του Νοσοκομείου ωστόσο η ενεργητική επιτήρηση συνεχίζεται αν και έχει παρέλθει το ανώτατο χρονικό όριο επώασης της νόσου από την εμφάνιση του τελευταίου περιστατικού.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου στο υπόλοιπο προσωπικό και σε ασθενείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ