Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης: Βελτιώνεται αισθητά η εικόνα των ακτών μας
Αισθητή βελτίωση στην εικόνα των ακτών του διαπιστώνει ο Δήμος Ελληνικού– Αργυρούπολης, 13 ημέρες μετά τη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, τα αποτελέσματα της απορρύπανσης έχουν αρχίσει να γίνονται ήδη ορατά στην παραλία Ελληνικού, στο Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών «ΕΛΚΕΘΕ», στην παραλία Αγίου Αλεξάνδρου, στο λιμάνι ερασιτεχνών ψαράδων και στην ακτή του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών.
Για την πλήρη αποκατάσταση των παραλιών δεσμεύτηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, οι οποίοι επισκέφθηκαν, το Σάββατο, το παραλιακό μέτωπο του δήμου, παρουσία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Βασίλη Κρητικού.
Παράλληλα, μετά από παρέμβαση του δημάρχου Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου προς το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα, ρυμουλκό θα τροφοδοτεί πλέον με καθαρό νερό, από απόσταση 500 μέτρων από την ακτή, τις δεξαμενές ερευνών του Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, οι οποίες λόγω της μόλυνσης είχαν σταματήσει τη λειτουργία τους.
SPONSORED
«Υπενθυμίσαμε ότι ο λαός της Γροιλανδίας δεν είναι προς πώληση», είπε ο πρωθυπουργός Νίλσεν
19:31
Νεκρός άνδρας στην Κάλυμνο: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του αλιευτικού σκάφους
19:22
Ένας νεκρός από Χανταϊό στο Κολοράντο - Μέτρα για τον Έμπολα λαμβάνουν οι ΗΠΑ
19:10
Πώς τα περιττώματα πουλιών βοήθησαν στην άνοδο ενός πανίσχυρου αρχαίου βασιλείου
18:59