ΕΛΛΑΔΑ

Πώς ο πανεπιστημιακός του ΑΠΘ δηλητηρίασε τη σύζυγό του και τη γιαγιά της με αρσενικό

Πώς ο πανεπιστημιακός του ΑΠΘ δηλητηρίασε τη σύζυγό του και τη γιαγιά της με αρσενικό
REUTERS

Νέες λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο ο 43χρονος λέκτορας του ΑΠΘ δολοφόνησε τη σύζυγό του και τη γιαγιά της με αρσενικό έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί για ανθρωποκτονία κατά συρροή και θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μέσα στον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα Έθνος, «σύμμαχοι» στο σχέδιο του λέκτορα, φέρεται πως στάθηκαν οι παραλείψεις των γιατρών, αλλά και του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, όπως προκύπτει από τη δικαστική έρευνα και το παραπεμπτικό βούλευμα.

Δύο παραπεμπτικά του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» δεν ανέφεραν το αρσενικό στα υπό διερεύνηση στοιχεία, τα οποία προσδιορίζονταν μόνο σε ψευδάργυρο, χαλκό, μόλυβδο και κάδμιο, αν και το αρσενικό είχε αναφερθεί σε φύλλο νοσηλείας.

Η αποκάλυψη του αρσενικού έγινε μόνο μετά τον θάνατο των δύο γυναικών, όταν στάλθηκαν δείγματα σε εργαστήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ξετυλίγει όλο το σχέδιο του λέκτορα να αφαιρέσει τη ζωή της συζύγου του με τη χρήση αρσενικού. «Χορηγούσε σκοπίμως μικρές ποσότητες της ουσίας, ώστε να προκαλέσει κατάσταση χρόνιας δηλητηρίασης, η οποία εύκολα θα μπορούσε να εκληφθεί ως ατύχημα που προκλήθηκε από την κατανάλωση κοινών τροφίμων και νερού», αναφέρει το βούλευμα.

Η κοπέλα διακομίσθηκε στο «Γ. Παπανικολάου» και εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου η κατάστασή της παρουσίασε βελτίωση. Κατόπιν μεταφέρθηκε στη Β' Παθολογική κλινική όμως παρουσίασε καρδιακές διαταραχές και διασωληνώθηκε ενώ εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ όπου και απεβίωσε στις 23/08/13.

Κατά τη νοσηλεία, «ο κατηγορούμενος επισκεπτόταν τη σύζυγό του και βρήκε την ευκαιρία να της χορηγήσει νερό στο οποίο είχε διαλύσει ποσότητα αρσενικού, στις 28 Ιουλίου», αναφέρεται στο βούλευμα... «Διαλύοντας ποσότητα τριοξειδίου του αρσενικού στο νερό που της έδινε της προκάλεσε νέα οξεία δηλητηρίαση, την οδήγησε στο θάνατο».

Θέλοντας να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, ο 43χρονος αποφάσισε να αφαιρέσει τη ζωή και της γιαγιάς της συζύγου του. Την επισκέφθηκε στο σπίτι των πεθερικών του, κι εκεί «τοποθέτησε ποσότητα τριοξειδίου του αρσενικού σε μπουκάλι νερό που διατηρούσε η γιαγιά στο ψυγείο της και από το οποίο έπινε για λόγους υγιεινής μόνο η ίδια». Η γιαγιά εμφάνισε συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης από αρσενικό, έπεσε σε λήθαργο και δεν ξαναξύπνησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ