ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλεισμένοι δρόμοι και κατολισθήσεις από την καταιγίδα στην Σαμοθράκη

Αποκλεισμένοι δρόμοι και κατολισθήσεις από την καταιγίδα στην Σαμοθράκη
EUROKINISSI/Φωτογραφία αρχείου

Έντονη κακοκαιρία έπληξε το βράδυ της Δευτέρας την περιοχή της Σαμοθράκης.

Το νησί έχει "κοπεί" στα δύο καθώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς το Λάκκωμα, ενώ έχουν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας.

Όπως αναφέρει το e-evros.gr, ήδη οι ζημιές και τα προβλήματα είναι πολλά αφού έχει πλημμυρίσει το Κέντρο Υγείας και σπίτια στην Χώρα ενώ παρασύρθηκε μια γέφυρα μετά τα Αλώνια στο 5ο χλμ στο δρόμο Καμαριωτισσας - Χώρας.

Ενδεικτικό της κατάστασης στη Σαμοθράκη, είναι το γεγονός ότι η έντονη βροχόπτωση στις 21:00 είχε ξεπεράσει τα 210 χιλιοστά, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο πράγμα που καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία των οχημάτων.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε την παρακάτω έκτακτη ανακοίνωση: «Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει απόψε νύχτα 25ης Σεπτεμβρίου το νησί, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με αυτοκίνητο. Αν για λόγους υγείας η μετακίνηση είναι υποχρεωτική, παρακαλούνται οι πολίτες πριν μετακινηθούν να επικοινωνούν με τις αρχές του νησιού.

Την ίδια στιγμή, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο νησί κατόπιν εντολής Δημάρχου.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι συχνές ήταν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας καθιστώντας την επικοινωνία σε πολλές περιπτώσεις αδύνατη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ