ΕΛΛΑΔΑ

«Έφυγε» ξαφνικά ο πατέρας των Αντετοκούνμπο

«Έφυγε» ξαφνικά ο πατέρας των Αντετοκούνμπο
EUROKINISSI

Ο ξαφνικός θάνατος του Τσαρλς Αντετοκούνμπο έχει «βυθίσει» στο πένθος την οικογένεια του. Ο 53χρονος έφυγε από την ζωή το πρωί του Σαββάτου από ανακοπή καρδιάς.

Γεννήθηκε στη Νιγηρία το 1964 και είναι πατέρας πέντε παιδιών, του Φράνσις, του Θανάση, του Γιάννη, του Κώστα και του Άλεξ Αντετοκούνμπο.

Ήταν πρώην ποδοσφαιριστής και είχε παίξει σε ομάδες της Νιγηρίας, όμως σταμάτησε το άθλημα λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού.

Πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση είχε αγωνιστεί στον Αθλητικό Όμιλο Sunshine Stars F.C της επαρχίας Όντο, που αγωνίζεται στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία.

Το 1991 μετανάστευσε μαζί με την σύζυγό του Βερόνικα στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τον μεγάλο τους γιο Φράνσις, που έμεινε με τους παππούδες του.

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο μαζί με την σύζυγό του, που ήταν πρώην αθλήτρια του άλματος εις ύψος, μεταλαμπάδευσαν στα παιδιά τους την αγάπη για τον αθλητισμό.

«Τους πήγαινα στο πάρκο και τους μάθαινα, αφού ως πρώην ποδοσφαιριστής, είχα πολλά κόλπα και δεξιότητες να τους διδάξω! Ήξερα πως σίγουρα τα παιδιά θα στραφούν στον αθλητισμό. Προσωπικά, έπαιξα ποδόσφαιρο γιατί δεν είχα άλλη επιλογή. Μπορεί να ήμουν καλύτερος στο μπάσκετ. Ήμουν πραγματικά καλός στο ποδόσφαιρο, στο βόλεϊ».

Αυτό είχε δηλώσει ο 53χρονος σε συνέντευξή του ενθυμούμενος τα παιδικά χρόνια των γιων του, που διαγράφουν σημαντικές πορείες στο μπάσκετ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ