ΚΟΣΜΟΣ

Τα πιο καινοτόμα συγκροτήματα διαμερισμάτων στον κόσμο

Τα πιο καινοτόμα συγκροτήματα διαμερισμάτων στον κόσμο
CNNi

Καθώς οι πόλεις ανά τον κόσμο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις σε γη και στέγη, η ανάγκη για καινοτόμα και λειτουργικά συγκροτήματα διαμερισμάτων είναι πιο μεγάλη από ποτέ.

Πρόκειται για μία πραγματικότητα που οι αρχιτέκτονες γνωρίζουν πολύ καλά, με πολλούς από αυτούς να έχουν προτείνει καινοτόμα και όμορφα νέα αρχιτεκτονικά σχέδια διαμερισμάτων τα οποία είναι ικανά να συνδυάσουν λειτουργικότητα με βιωσιμότητα σε όσους κατοικούν σε αυτά.

Ωστόσο, ενώ η σχεδίαση καινοτόμων σχεδιαστικά διαμερισμάτων έχει αυξηθεί με αυτά να είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους ανθρώπους με υψηλά εισοδήματα οι οποίοι αναζητούν καινοτόμα συγκροτήματα διαμερισμάτων για να ζήσουν, οι προσιτές επιλογές με την ίδια ποιότητα και δημιουργικότητα παραμένουν ελάχιστες.

Από ένα βιώσιμο δεντρόσπιτο στο βιομηχανικό Τορίνο της Ιταλίας, σε ένα διασυνδεόμενο τεράστιο οικοδόμημα στην Σιγκαπούρη, τα διαμερίσματα που παρουσιάζουμε προτείνουν μοντέλα του πως μπορείς να παρέχεις αξιοπρεπή διαβίωση και στέγη σε ανθρώπους κάθε εισοδήματος από τους πιο φτωχούς στους πιο πλούσιους.

Τα βασικά του καλού σχεδιασμού δεν έχουν αλλάξει: ο χώρος, το φως, η ιδιωτικότητα, η ηχομόνωση που το διαμέρισμα προσφέρει είναι ποιότητες που οι καλοί αρχιτέκτονες γνωρίζουν πώς να δημιουργήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ