ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνα απόλυτης καταστροφής στη Φλόριντα από το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα

Εικόνα απόλυτης καταστροφής στη Φλόριντα από το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα
Getty images/ideal images/Spencer Platt / Staff

Μετά το σαρωτικό πέρασμά του από τα νησιά της Καραϊβικής, όπου άφησε πίσω του νεκρούς, τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές, ο τυφώνας Ίρμα έστρεψε την ορμή του προς τη Φλόριντα, την οποία «χτύπησε» με πολύ ισχυρούς ανέμους, που διέλυσαν κτίρια, ξερίζωσαν δέντρα, βυθίζοντας παράλληλα εκατομμύρια ανθρώπους στο σκοτάδι.

Τα νησιά Κις, δεν είναι πια παρά ένας απέραντος τόπος συντριμμιών, καθώς το 85% των οικημάτων υπέστη μερική ή ολική καταστροφή, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα της Φλόριντα, η οποία έμοιαζε με πόλη-φάντασμα μετά την μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της, «βυθίστηκε» κάτω από το νερό.

Οι δρόμοι του Μαΐάμι, της αμερικανικής μεγαλούπολης που συνήθως έσφυζαν από ζωή, μετατράπηκαν σε ποτάμια, εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Σπίτια πλημμύρησαν ή έμειναν χωρίς στέγη, καλλιέργειες καταστράφηκαν, βάρκες βούλιαξαν, περιουσίες λεηλατήθηκαν από επιτήδειους που εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες είχαν αναζητήσει μακριά ασφαλές καταφύγιο για να γλιτώσουν από τη μανία της Ίρμα.

Όσοι εγκατέλειψαν τη Φλόριντα, μετά και την δραματική προτροπή του προέδρου Τραμπ, για να σωθούν, αντίκρισαν την εικόνα της απόλυτης καταστροφής επιστρέφοντας μετά από μερικές μέρες στα σπίτια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ