ΚΟΣΜΟΣ

Η γέφυρα που ενώνει την Κριμαία με την ηπειρωτική Ρωσία

Η γέφυρα που ενώνει την Κριμαία με την ηπειρωτική Ρωσία
REUTERS

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου για την ένωση της Κριμαίας με την ηπειρωτική Ρωσία, μέσω μιας γέφυρας συνολικού βάρους 5.500 τόνων.

Το εξαιρετικά πολύπλοκο έργο ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο και πλέον βρίσκεται στη φάση της συναρμολόγησης της γέφυρας που θα συνδέει τη χερσόνησο Κερτς της Κριμαίας με τη χερσόνησο Ταμάν της Ρωσίας.

Οι ρωσικές αρχές περιόρισαν προσωρινά τις θαλάσσιες μετακινήσεις κατά μήκος του Στενού του Κερτς πριν από την έναρξη της διαδικασίας εγκατάστασης της γέφυρας, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη και θα διαρκέσει 72 ώρες.

Μόλις η ψηλή καμάρα των 45 μέτρων ανέβει σε ύψος 35 μέτρων πάνω από το νερό, οι εμπειρογνώμονες θα προχωρήσουν στη διόρθωση της δομής στη γέφυρα. Περίπου 30 μηχανικοί, συγκολλητές, επιθεωρητές και ειδικοί ελέγχου ποιότητας θα ελέγχουν τις επιχειρήσεις καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η γέφυρα αναμένεται να ανοίξει μέχρι τα τέλη του 2018 και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το 2019.

Μόλις ολοκληρωθεί, η Γέφυρα Κριμαίας μήκους 19 χιλιομέτρων θα είναι μία από τις μεγαλύτερες της Ρωσίας και της Ευρώπης. Η γέφυρα θα διαθέτει έναν αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων καθώς και ένα σιδηροδρομικό δίκτυο δύο λωρίδων και θα παρέχει πρόσβαση σε έως και 40.000 οχήματα και δεκάδες τρένα την ημέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ