ΚΟΣΜΟΣ

Μεγαλειώδης παρέλαση στη Νέα Υόρκη για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Μεγαλειώδης παρέλαση στη Νέα Υόρκη για την Ημέρα των Ευχαριστιών
REUTERS/Carlo Allegri

Η περίφημη παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών έλαβε χώρα σήμερα στη Νέα Υόρκη. Εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν την παρέλαση υπό το άγρυπνο βλέμμα ισχυρών δυνάμεων ασφαλείας, σχεδόν έναν μήνα μετά την επίθεση στο Μανχάταν που στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους.

Από το 1924, η παρέλαση του Thanksgiving σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου στις ΗΠΑ. Παρά το τσουχτερό κρύο, περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι θα δώσουν το παρόν στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης, όπως μετέδωσαν πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, για να επευφημήσουν και να χειροκροτήσουν τους 8.000 και πλέον συμμετέχοντες που ήλθαν από ολόκληρη τη χώρα: χορευτές, κλόουν, μπάντες αλλά και τα περίτεχνα άρματα και τα τεράστια μπαλόνια.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν κατά μήκος της διαδρομής των 4 χλμ. Μεταξύ αυτών αστυνομικοί που είναι εξοπλισμένοι με φορητούς ανιχνευτές ακτινοβολίας, ελεύθεροι σκοπευτές των ειδικών δυνάμεων που είχαν ακροβολισθεί στις ταράτσες και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών μεταξύ του πλήθους.

Προκειμένου να αποτραπεί μια επίθεση με όχημα, φορτηγά του δήμου, που είχαν γεμίσει με σακιά άμμου, έκλεισαν τους γειτονικούς δρόμους. Οι Αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού μετά την επίθεση με το ημιφορτηγό σε μια κυκλοφοριακή λωρίδα ποδηλατιστών στο Μανχάταν, όπου σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι, την 31η Οκτωβρίου, ανήμερα του Χάλογουιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ