ΚΟΣΜΟΣ

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η καταστροφική πυρκαγιά «Τόμας» στην Καλιφόρνια

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η καταστροφική πυρκαγιά «Τόμας» στην Καλιφόρνια
REUTERS/Mike Blake

Στάχτη έγιναν εκατοντάδες σπίτια στην περιοχή Βεντούρα της Καλιφόρνια, από καταστροφική πυρκαγιά που πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η πυρκαγιά Τόμας, όπως ονομάζεται, ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή οδήγησαν τις φλόγες μόλις 50 μίλια βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, ενώ ως την Τρίτη είχαν γίνει στάχτη περισσότερα από 50.000 στρέμματα, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, διαθέτοντας παράλληλα κρατικά κονδύλια στην πυροσβεστική υπηρεσία που παλεύει να σώσει τα σπίτια των πολιτών.

«Η φωτιά είναι πολύ επικίνδυνη κι εξαπλώνεται ραγδαία, όμως εμείς θα συνεχίζουμε να την πολεμάμε με ό,τι μέσα έχουμε διαθέσιμα», ανέφερε ο Μπράουν σε δήλωσή του, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό οι κάτοικοι να παραμείνουν σε κατάσταση ετοιμότητας και να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόλις τους δοθεί η εντολή.

Περισσότερα από 250.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση, ενώ όλα τα σχολεία της περιοχής παραμένουν κλειστά. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ένα όχημα χτύπησε έναν πυροσβέστη την ώρα της μάχης με τις φλόγες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ τοπικό τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε την πληροφορία ότι είναι νεκρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ