ΚΟΣΜΟΣ

Η τελική έκθεση για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 δεν εξηγεί τους λόγους συντριβής

Η τελική έκθεση για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 δεν εξηγεί τους λόγους συντριβής
REUTERS/Damir Sagolj/File Photo

Τρία χρόνια έχουν περάσει από την εξαφάνιση της πτήσης MH370 των αερογραμμών της Μαλαισίας και το μυστήριο παραμένει. Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να εξηγήσουν ακόμα τους λόγους συντριβής του και ότι δεν έχουν εντοπίσει το σημείο όπου κατέπεσε.

«Οι λόγοι της συντριβής της πτήσης MH370 δεν μπορούν να καθοριστούν με βεβαιότητα, έως ότου βρεθούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους» ανέφερε στην έκθεσή της η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας και Μεταφορών και πρόσθεσε:

Είναι αδιανόητο και κοινωνικά απαράδεκτο για τη σύγχρονη ιστορία της αεροπορίας να χάνεται ένα μεγάλο αεροσκάφος και να μην γνωρίζουμε τι συνέβη.

Η εξαφάνιση του Boeing 777 στις 8 Μαρτίου 2014, με 239 επιβάτες, που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αεροπορίας.

Η έκθεση της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφάλειας και Μεταφορών που δημοσιεύθηκε σήμερα αναφέρει λεπτομερώς τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλοι εδώ και 1.046 ημέρες για την ανεύρεση του αεροπλάνου στον Ινδικό Ωκεανό. Περιλαμβάνει επιστημονικές αναλύσεις δορυφορικών εικόνων και θαλάσσιων ρευμάτων.

Ωστόσο το αεροπλάνο δεν εντοπίστηκε παρόλο που λόγω των υποβρύχιων ερευνών το σημείο όπου κατέπεσε έχει περιοριστεί.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι που δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε το αεροσκάφος. Και τις 239 ψυχές που λείπουν» σημειώνεται στην έκθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ