ΚΟΣΜΟΣ

Λας Βέγκας: Ο πατέρας του μακελάρη βρισκόταν στη λίστα με τους πιο περιζήτητους καταζητούμενους

Λας Βέγκας: Ο πατέρας του μακελάρη βρισκόταν στη λίστα με τους πιο περιζήτητους καταζητούμενους
CNNi

Νέα στοιχεία για τη ζωή του Στίβεν Κρεγκ Πάντοκ, που σκότωσε 59 ανθρώπους και άφησε ακόμη 527 τραυματίες, πυροβολώντας αδιακρίτως το πλήθος σε υπαίθρια συναυλία στο Λας Βέγκας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Την ώρα που η αστυνομία ακόμα ερευνά το κίνητρο του δράστη, καθώς φαίνεται πως είχε μια σχετικά ήρεμη ζωή και τίποτα δεν πρόδιδε την αιματηρή του ενέργεια, αποκαλύπτεται πως ο πατέρας του, βρισκόταν στη λίστα με τους πιο περιζήτητους καταζητούμενους του FBI, όπως επιβεβαίωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι στο CNNi.

22195929 10210736941321479 4307033809687522749 n

(Φωτογραφία του μακελάρη που διέρρευσε στα social media)

Ο Μπέντζαμιν Χόσκινς Παντόκ βρισκόταν στο μητρώο του FBI από τις 10 Ιουνίου 1969 έως τις 5 Μαΐου 1977 και στην σχετική αφίσα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών περιγραφόταν ως διαγνωσμένα «ψυχοπαθής» με «αυτοκτονικές τάσεις».

Εκτός αυτού, ο πατέρας του μακελάρη του Λας Βέγκας φαίνεται πως ήταν γνωστός με πολλά ψευδόνυμα όπως: «Big Daddy», «Chromedome» και «Old Baldy», ενώ είχε καταδικαστεί για ληστείες τραπεζών και κλοπές αυτοκινήτων.

Capture copy copy

Πηγή: FBI/CNNi

Στην περιβόητη λίστα μπήκε έπειτα από την απόδρασή του, το 1960, από τις ομοσπονδιακές φυλακές του Τέξας, αφού είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 20 ετών με την κατηγορία της συμμετοχής σε ληστεία τράπεζας.

Όπως αναφέρει το CNNi, ο Μπέντζαμιν Παντόκ άλλαξε το όνομά του και έζησε για αρκετά χρόνια κοντά στο Σπρίνγκφιλντ του Όρεγκον.

Ο αδελφός του μακελάρη, μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το σπίτι του, δήλωσε πως όταν γεννήθηκε, ο πατέρας του βρισκόταν σε μπελάδες με τον νόμο και κρυβόταν.

«Δεν τον γνώρισα, δεν τον γνωρίσαμε», δήλωσε ο Έρικ Πάντοκ. «Δεν ήταν ποτέ μαζί με την μητέρα μου. Όταν γεννήθηκα, αυτός καταζητούνταν και ήταν η τελευταία φορά που ήρθε σε επαφή με την οικογένειά μας». Όσο για τα κίνητρα του αδελφού του, ο ίδιος είπε ότι αυτός και η οικογένειά του «είναι συντετριμμένοι».

Οι Αρχές, εξακολουθούν να ερευνούν τα κίνητρα του 64χρονου, ενώ παρά την ανάληψη ευθύνης από τον ISIS, οι αξιωματούχοι που ασχολούνται με την υπόθεση αναφέρουν ότι δεν μπορούν να βγάλουν τόσο εύκολα ένα τέτοιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

Las Vegas gunman's father was on FBI's Most Wanted list

By Philip J. Victor, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ