ΚΟΣΜΟΣ

Το ISIS ισχυρίζεται ότι κρατά αιχμαλώτους Ρώσους στρατιωτικούς - Η Μόσχα διαψεύδει (vid)

Το ISIS ισχυρίζεται ότι κρατά αιχμαλώτους Ρώσους στρατιωτικούς - Η Μόσχα διαψεύδει (vid)
Twitter/ Site Intel via Amaq

Μαχητές του αυτοαποκαλούμενου ισλαμικού κράτους διέρρευσαν ένα βίντεο, μέσω του προπαγανδιστικού τους πρακτορείου Amaq, στο οποίο φαίνονται δύο άνδρες, Ρώσοι όπως ισχυρίζονται, να κρατούνται ως αιχμάλωτοι, γεγονός το οποίο ωστόσο, αρνείται το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Amaq, πρόκειται για δύο Ρώσους στρατιώτες που φέρεται να έπιασαν ως αιχμάλωτους οι τζιχαντιστές, στη συριακή πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ.

Στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι δύο άνδρες φαίνεται να φορούν γκρι στολές και να κάθονται πάνω στο πάτωμα ή σε κάποιο κρεβάτι. Μόνο ο ένας από τους δύο μιλάει στην κάμερα, στα ρωσικά, και αναφέρει τα στοιχεία τους, επιβεβαιώνοντας πως είναι στρατιωτικοί.

Ο δεύτερος αιχμάλωτος, κάθεται δίπλα, αμίλητος ενώ φαίνεται πως είναι τραυματισμένος. Το βίντεο έχει μετάφραση από τα ρωσικά στα αραβικά, σαν υπότιτλους.

Σύμφωνα με το Site Intel, οι μαχητές του Ντάες ισχυρίζονται ότι συνέλαβαν τους δύο στρατιωτικούς στις 28 Σεπτεμβρίου. Τη γνησιότητα αλλά και το γεγονός πως στρατιωτικοί της Μόσχας βρίσκονται στα χέρια των τζιχαντιστών διέψευσε λίγη ώρα αργότερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας με ανακοίνωσή του, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σημειώνεται πως η Ρωσία είναι ένας από τους βασικούς συμμάχους του καθεστώτος του Άσαντ και μάχονται από κοινού για την ανακατάληψη συριακών εδαφών από τους τζιχαντιστές αλλά και τους αντάρτες.

Η επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία διαθέτει κοιτάσματα πετρελαίου, είναι η τελευταία που παραμένει στα χέρια του ΙSIS στη Συρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ