ΚΟΣΜΟΣ

Γιατροί αφαίρεσαν περισσότερα από 100 μεταλλικά αντικείμενα από το στομάχι Γάλλου

Γιατροί αφαίρεσαν περισσότερα από 100 μεταλλικά αντικείμενα από το στομάχι Γάλλου
BMJ Case Reports

Με μια λεπτή χειρουργική επέμβαση, γιατροί αφαίρεσαν από το στομάχι ενός Γάλλου περισσότερα από 100 μεταλλικά κομμάτια διαφόρων σχημάτων και μεγεθών.

Πρόκειται για έναν 52χρονο ο οποίος έχει διαγνωστεί με μια ψυχωτική εμμονή, αποτέλεσμα της οποίας είναι να έχει την τάση να καταπίνει μεταλλικά αντικείμενα, όπως κουταλάκια, νομίσματα, καρφιά, βίδες, μικρά μαχαίρια, μεταλλικά ξυραφάκια κ.α.

Ορισμένα από τα μεταλλικά αντικείμενα, που είχε μόνο εν μέρει χωνέψει ή καθόλου, είχαν σχηματίσει ενιαίες μεταλλικές μάζες μέσα στο στομάχι του, τόσο μεγάλες που είχαν φράξει τον πυλωρό, το στόμιο που συνδέει το στομάχι με το λεπτό έντερο, γεγονός που άφηνε γεμάτο το στομάχι του συνεχώς.

F1.medium
F6.medium

Σε διάστημα πέντε ετών είχε μεταφερθεί στα επείγοντα περιστατικά νοσοκομείων με στομαχόπονους, ναυτίες και εμετούς με αίμα. Σε τέσσερις περιπτώσεις οι γιατροί χρειάστηκε να τον εγχειρίσουν για να αφαιρέσουν μεταλλικές μάζες από το στομάχι του, δήλωσε ο Steven Moss, γαστρεντερολόγος και καθηγητής ιατρικής στο Warren Alpert School of Medicine του Brown University.

Την πέμπτη και χειρότερη φορά, πριν μερικούς μήνες, αποκαλύφθηκε ότι τα μεταλλικά αντικείμενα είχαν ανοίξει τρύπα στο στομάχι του.

F2.medium

Οι Γάλλοι γιατροί από νοσοκομείο του Poissy (Elias Chahine, Lionel El Khoury, Ramez Baghdady και Elie Chouillard), έκαναν τη δημοσίευση της περίπτωσης του άνδρα στο βρετανικό περιοδικό για ασυνήθιστα ιατρικά περιστατικά BMJ Case Reports.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ