ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Συνοδεία μαχητικών της RAF, αεροσκάφος άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Στάνστεντ

Λονδίνο: Συνοδεία μαχητικών της RAF, αεροσκάφος άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Στάνστεντ
twitter@AirportWebcams

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη στις βρετανικές Αρχές, όταν ενημερώθηκαν ότι αεροσκάφος με προορισμό το αεροδρόμιο του Λούτον, αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στο Στάνστεντ, για λόγους ασφαλείας.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι λιθουανικές αρχές έλαβαν μια «ύποπτη» πληροφορία για ζήτημα ασφάλειας στην συγκεκριμένη πτήση, με βάση την οποία κρίθηκε απαραίτητη η αλλαγή πορείας του αεροσκάφους ώστε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο που έχει ορισθεί από τις βρετανικές Αρχές ως κατάλληλο για την αντιμετώπιση «κρίσιμων περιστατικών»

Άμεσα απογειώθηκαν αεροσκάφη της Βασιλικής Αεροπορίας της Βρετανίας, τα οποία συνόδευσαν το προερχόμενο από το Κάουνας της Λιθουανίας αεροσκάφος της Ryanair ως το αεροδρόμιο του Στάνστεντ, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, μόλις αυτό έφθασε στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, όπου έκλεισε για λίγη ώρα ο διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Όπως έκαναν γνωστό λίγο αργότερα τόσο το βρετανικό υπουργείο Άμυνας όσο και η αεροπορική εταιρεία, ο λόγος για τον οποίο σήμανε συναγερμός και υπήρξε αυτή η μεγάλη κινητοποίηση, τελικά ήταν φάρσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ