ΚΟΣΜΟΣ

Pepper X: Αυτή είναι η πιο καυτή πιπεριά - Μην καταναλωθεί ωμή γιατί μπορεί να προκαλέσει το θάνατο

Pepper X: Αυτή είναι η πιο καυτή πιπεριά - Μην καταναλωθεί ωμή γιατί μπορεί να προκαλέσει το θάνατο
First We Feast

Η «Carolina Reaper» είναι η πιο καυτή πιπεριά στον κόσμο, έναν τίτλο που κατέχει εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά η παραμονή της στην κορυφή απειλείται από μια άλλη πιπεριά, η οποία είναι δυο φορές πιο καυτή από αυτή. Αυτό είναι η «Pepper X».

Το «Pepper X», είναι το πνευματικό παιδί του Smokin ‘Ed Currie, ο οποίος είναι σεφ και ιδρυτής της εταιρείας «PuckerButt Pepper Company».

Ο Ed Currie, είναι και ο ίδιος άνθρωπος που δημιούργησε την παγκοσμίου φήμης καυτή πιπεριά «Carolina Reaper».

Ο νέος του στόχος ήταν να δημιουργήσει μια ακόμα πιο καυτερή πιπεριά, η οποία βαθμολογείται με 3,18 εκατομμύρια μονάδες στην κλίμακα Scoville.

Και για να θέσουμε το θέμα λίγο διαφορετικά, οι Jalapenos έχουν βαθμολογία μεταξύ 10.000 και 20.000 μονάδων, ενώ ο σημερινός κάτοχος ρεκόρ Γκίνερ, η «Carolina Reaper», βαθμολογείται με 1,6 εκατομμύρια μονάδες στην κλίμακα Scoville.

Και τώρα προσοχή. Η πιπεριά «Pepper X» δεν μπορεί να καταναλωθεί ωμή, γιατί μπορεί να προκαλέσει το θάνατο. Είναι διαθέσιμη ως συστατικό της πιο καυτής σάλτσας που δημιουργήθηκε ποτέ, της «The Last Dab».

Pepper X 750x422

Αυτή η σάλτσα περιέχει πολτό της «Pepper X», αποσταγμένο ξύδι, ρίζα τζίντζερ, κουρκούμη, κόλιανδρο, κύμινο και ξηρή μουστάρδα. Όσοι την δοκίμασαν λένε ότι είναι ήπια καυτή στην αρχή, κάτι που σε ξεγελά και θέλεις λίγο παραπάνω, αλλά όταν επιστρέφει το καυτό, λυπάσαι που το ζήτησες.

«Το «Pepper X» είναι τρεις φορές πιο καυτερή από κάθε άλλη πιπεριά που είναι διαθέσιμη στο εμπόριο» δήλωσε ο δημιουργός του Smokin Ed Currie και πρόσθεσε: «Είναι δύο φορές πιο καυτερό από το Reaper.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ