ΚΟΣΜΟΣ

Κομμάτια του αεροσκάφους της Air France που υπέστη ζημιά στον κινητήρα, εντοπίστηκαν στη Γροιλανδία

Κομμάτια του αεροσκάφους της Air France που υπέστη ζημιά στον κινητήρα, εντοπίστηκαν στη Γροιλανδία
twitter/@Bdaddy1391

Στη Γροιλανδία εντοπίστηκαν κομμάτια του αεροσκάφους της Air France, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές στον κινητήρα του, την ώρα που πραγματοποιούσε την πτήση από το Παρίσι στο Λος Άντζελες, μεταδίδει το CNNi.

Το αεροσκάφος που μετέφερε 496 επιβάτες και 24μελές πλήρωμα, άλλαξε πορεία για λόγους ασφαλείας και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε αεροδρόμιο του Καναδά, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες, ολόκληρο το μπροστινό κομμάτι του κινητήρα, όπως και ο έλικας, έχουν διαλυθεί. Στο υπόλοιπο κομμάτι του εξωτερικού κινητήρα στη δεξιά πλευρά, υπήρχε μια καφέ ουσία, ενώ δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια εξωτερικής πυρκαγιάς.

Capture

Σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη, το Γαλλικό Γραφείο Έρευνας και Ανάλυσης για την Ασφάλεια της Πολιτικής Αεροπορίας (BEA) δήλωσε ότι τα δεδομένα πτήσης χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό των κομματιών του σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Γροιλανδίας, η οποία περιγράφεται ως «μια έρημο καλυμμένη με πάγο», περίπου 150 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης Paamiut.

Ένα ελικόπτερο της Air Greenland πέταξε πάνω από την περιοχή και εντόπισε κομμάτια της μηχανής.

«Το ΒΕΑ βρίσκεται σε επαφή με τον ομόλογό του στη Δανία για να οργανώσει την ανάκτηση αυτών των κομματιών. Η ανάλυση των δεδομένων που περιέχονται στις συσκευές καταγραφής πτήσης θα συνεχιστεί στο εργαστήριο του BEA. Οι υπολογιστές κινητήρων θα αναλυθούν επίσης από τον κατασκευαστή εξαρτημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ