ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο δημοφιλής δήμαρχος του Άμστερνταμ - Είχε αρνηθεί συνάντηση με τον Πούτιν

Πέθανε ο δημοφιλής δήμαρχος του Άμστερνταμ - Είχε αρνηθεί συνάντηση με τον Πούτιν
Twitter

Πέθανε σε ηλικία 62 ετών και μετά από μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, ο δημοφιλής δήμαρχος του Άμστερνταμ,  Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν.

Τον Ιανουάριο, είχε ενημερώσει τους δημότες του ότι έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα και ότι η διάγνωση των γιατρών δεν του άφηνε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας και πριν περίπου τρεις εβδομάδες, έγραψε μια ανοικτή επιστολή προς όλους τους κατοίκους του Άμστερνταμ, ανακοινώνοντάς τους ότι εγκαταλείπει το έργο του, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Στο τέλος της επιστολής υπογράμμιζε την αγάπη του τόσο για την πόλη όσο και για τους κατοίκους της. «Φροντίστε καλά την πόλη μας και ο ένας τον άλλον» έγραφε χαρακτηριστικά.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την επίσημη κατοικία του προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράσταση και την υποστήριξή τους στο πρόσωπό του.

Μια από τις πιο στιγμές που έχουν μείνει αξέχαστες στη διεθνή σκηνή, ήταν το 2013 όταν δήλωσε «πολύ απασχολημένος» για να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος πραγματοποιούσε επίσκεψη στην πόλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ