ΚΟΣΜΟΣ

Τζον Κυριάκου: Ο Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIΑ είχε ένα «ύποπτο τροχαίο»

Τζον Κυριάκου: Ο Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIΑ είχε ένα «ύποπτο τροχαίο»
Facebook

Ο Ελληνοαμερικανός Τζον Κυριάκου, πρώην πράκτορας της CIA, τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα ατύχημα με μηχανή, στις αρχές της εβδομάδας, στην Ουάσιγκτον, σε ένα τροχαίο που χαρακτηρίζεται ως «ύποπτο», σύμφωνα με συνεργάτη και φίλο του. 

Ο Τζον Κυριάκου δήλωσε ότι έχει σπάσει τα πλευρά του, έχει μια σπασμένη κλείδα και ένα σπασμένο σπόνδυλο σε αυτό το τροχαίο. «Ευχαριστώ τον Θεό που φορούσα κράνος», δήλωσε ο ομογενής πρώην πράκτορας.

«Ήταν ένα σοβαρό ατύχημα, αλλά ελπίζουμε ότι θα εξέλθει του νοσοκομείου την Κυριακή», δήλωσε στο Newsweek, μία από τους δικηγόρους του. Η ίδια, σημείωσε πως ο Κυριάκου οδηγούσε τη μηχανή του στη βορειοδυτική περιοχή της Ουάσιγκτον, το βράδυ της Τρίτης, όταν ένα αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά μπροστά του. Ο πρώην πράκτορας χτύπησε στο αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο George Washington.

Εκείνη την ώρα, βρισκόταν καθ' οδόν προς το βιβλιοπωλείο Politics and Prose, όπου θα παρουσίαζε το τελευταίο του βιβλίο, που έγραψε σε φυλακή της Πενσυλβάνια.

Με τη σειρά, του, ο δικηγόρος και φίλος του Rahul Manchanda, ο οποίος φέρεται να μίλησε με τον ίδιο, λέει στο Newsweek ότι ο Ελληνοαμερικανός πιστεύει πως «το ατύχημα, μπορεί να μην ήταν όντως ατύχημα».

«Η ζωή μπορεί να αλλάξει μέσα σε ένα δευτερόλεπτο», έγραψε ο Κυριάκου στη σελίδα του στο Facebook, επισυνάπτοντας φωτογραφίες του από το νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσιγκτον δήλωσε ότι δεν έχει καταγράψει το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζον Κυριάκου δικάστηκε το 2012 για τη διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών σχετικά με το βασανιστήριο του πνιγμού που εκτέλεσε η CIA σε ύποπτους-μέλη της Αλ Κάιντα σε μυστικό χώρο στην Ταϊλάνδη.

Η τακτική αυτή ήταν παράνομη και διατάχθηκε να γίνει με απόφαση του τότε προέδρου Τζορτζ Μπους. Από τη στιγμή της αποκάλυψης ήταν θύμα άνευ προηγουμένου διωγμού από την τότε κυβέρνηση.

Τελικά, κρίθηκε ένοχος με την κατηγορία ότι αποκάλυψε την ταυτότητα ενός συναδέλφου του, αξιωματικού της CIA σε έναν δημοσιογράφο και καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ