ΚΟΣΜΟΣ

Στέρτζον: Δεν θα ορίσουμε ακόμη χρονοδιάγραμμα για το δημοψήφισμα στη Σκωτία

Στέρτζον: Δεν θα ορίσουμε ακόμη χρονοδιάγραμμα για το δημοψήφισμα στη Σκωτία
REUTERS/Russell Cheyne

H πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι δεν θα ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για την πιθανή διεξαγωγή ενός άλλου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, μέχρι να ξεκαθαριστεί το μέλλον του πλαισίου σχέσεων μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ, μετά το Brexit.

Το κόμμα της, υποχώρησε σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκοτίας το καλοκαίρι, μετά την απώλεια υποστήριξης που κατάγραψε στις βρετανικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, αναφέρει το Reuters.

«Δεν θα σκεφτώ περαιτέρω για το χρονοδιάγραμμα, μέχρι το Brexit και οι όροι του Brexit να ξεκαθαριστούν περισσότερο, μέχρι να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα σημαίνει αυτό για την Σκωτία», δήλωσε η Στέρτζον στο BBC. «Θα επανεξετάσουμε πάλι το χρονοδιάγραμμα, όταν έχουμε μια ξεκάθαρη αντίληψη των πραγμάτων», τόνισε η ίδια.

Ωστόσο, παρατήρησε ότι το δημόσιο αίσθημα γύρω από το μέλλον του πλαισίου των σχέσεων με της Βρετανίας και της ΕΕ, άλλαξε μετά από τις βρετανικές εκλογές του Ιουνίου, στις οποίες, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχασε την πλειοψηφία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ