ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Βομβαρδισμός στόχων από τον τουρκικό στρατό στην επαρχία Ιντλίμπ

Συρία: Βομβαρδισμός στόχων από τον τουρκικό στρατό στην επαρχία Ιντλίμπ
REUTERS/ ERIK DE CASTRO

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε σήμερα στόχους της τζιχαντιστικής συμμαχίας Ταχρίρ αλ-Σαμ στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Αυτό μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο την μαρτυρία κατοίκου στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, αλλά και ενός ενόπλου, μεταδίδει, ότι τουρκικά στρατιωτικά οχήματα εισέβαλαν στην επαρχία Ιντλίμπ, υπό την συνοδεία τζιχαντιστών της συμμαχίας Ταχρίρ αλ-Σαμ.

Και οι δύο δήλωσαν ότι είδαν αρκετά οχήματα να μεταφέρουν τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μέσα στην Ιντλίμπ, από το συνοριακό πέρασμα της περιοχής (Atmah), προτού οι τζιχαντιστές της Ταχρίρ αλ-Σαμ αναλάβουν την συνοδεία τους κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην αναφερόμενη επαρχία, μεταδίδει το Reuters.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει χθες ότι αντάρτες από την Συρία, με την υποστήριξη τουρκικών δυνάμεων θα πραγματοποιήσουν επίθεση στην περιοχή, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ταχρίρ αλ-Σαμ.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε αναφέρει συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ