ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μέρκελ με συντηρητικούς της Βαυαρίας για να ξεπεραστούν οι διαφορές

Συνάντηση Μέρκελ με συντηρητικούς της Βαυαρίας για να ξεπεραστούν οι διαφορές
REUTERS/Fabrizio Bensch/Φωτογραφία αρχείου

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με ηγέτες των συντηρητικών της Βαυαρίας, προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφορές που υπάρχουν σε πολιτικά ζητήματα, μεταξύ αυτών και η μετανάστευση.

 

Οι συνομιλίες αυτές, διεξάγονται προκειμένου να εξευρεθεί κοινό πολιτικό έδαφος, που θα επιτρέψει την περαιτέρω διεξαγωγή συνομιλιών με άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Η τελική πολιτική συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας αναμένεται ότι θα απαιτήσει μήνες, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο οικονομικών επιπτώσεων στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης, τότε, παραμένουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας ή προσφυγής σε εκλογές.

Πρέπει να σχηματίσουμε γρήγορα κυβέρνηση. Δεν πρόκειται μόνο για μας,” δήλωσε ο Γερμανός υπουργός των Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ σε διάσκεψη της συντηρητικής νεολαίας του κόμματος που έγινε χθες στην Δρέσδη. “Η συμφωνία σε μια κοινή θέση είναι αναγκαία και ίσως πιθανή αύριο,” είχε δηλώσει το Σάββατο ο ντε Μεζιέρ που είναι μέλος του κυβερνώντος Κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ