ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μάικ Πενς αποχώρησε από γήπεδο λόγω της διαμαρτυρίας παικτών του NFL

Ο Μάικ Πενς αποχώρησε από γήπεδο λόγω της διαμαρτυρίας παικτών του NFL
White House/Myles Cullen/Handout

Νέο επεισόδιο στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Λευκού Οίκου και αθλητών του αμερικάνικου ποδοσφαίρου (NFL), σημειώθηκε την Κυριακή, με πρωταγωνιστή, αυτή την φορά, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Ο Πενς βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ της Colts και των 49ers στην Ινδιανάπολη, αλλά εγκατέλειψε την εξέδρα, μετά τη συνηθισμένη διαμαρτυρία των παικτών του NFL, που γονατίζουν στην διάρκεια του εθνικού ύμνου. Πρόκειται για μία συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στην αστυνομική βία και των φυλετικών διακρίσεων.

«Έφυγα από τον αγώνα, γιατί ο πρόεδρος Τραμπ και εγώ δεν πρόκειται να τιμήσουμε κανένα γεγονός που δεν σέβεται τους στρατιώτες μας, τη σημαία μας και τον εθνικό μας ύμνο,» ανέφερε σε δήλωσή του ο Πενς.

Λίγο μετά ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Ζήτησα εγώ από τον αντιπρόεδρο Πένς να αποχωρήσει από το γήπεδο, αν οι παίκτες γονάτιζαν, προσβάλλοντας τη χώρα μας, είμαι περήφανος γι 'αυτόν και τη γυναίκα του, Κάρεν».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εδώ και καιρό προτρέψει τους ιδιοκτήτες των ομάδων, να διώχνουν τους παίκτες που γονατίζουν κατά τη διάρκεια του ύμνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και από τους οπαδούς να φεύγουν από το γήπεδο, προκαλώντας την σχεδόν ομόφωνη αντίδραση του κόσμου του NFL, η οποία ζήτησε το σεβασμό του δικαιώματος να εκφράζουν τη γνώμη τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ