ΚΟΣΜΟΣ

Νέα «βέλη» Τραμπ κατά του NFL με αφορμή τις φοροαπαλλαγές

Νέα «βέλη» Τραμπ κατά του NFL με αφορμή τις φοροαπαλλαγές

Αλλαγές στις διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας που αφορούν την Εθνική Ένωση Ποδοσφαίρου (NFL),  ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τροφοδοτώντας περαιτέρω την αντιπαράθεση με την Ένωση και τους παίκτες για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται ο Ρεπουμπλικάνος, δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς το έθνος.

«Για ποιο λόγο η NFL χαίρει τόσο μεγάλων φοροαπαλλαγών ενώ την ίδια ώρα δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τον Εθνικό Ύμνο μας, τη Σημαία και το Έθνος; Αλλάξτε τη φορολογική νομοθεσία», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Κάποιοι παίκτες του αμερικανικού φούτμπολ, κυρίως Αφροαμερικανοί, επιλέγουν να γονατίσουν τις τελευταίες εβδομάδες όταν ανακρούεται ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ κατά την έναρξη των αγώνων για να διαμαρτυρηθούν για τις ανισότητες και τις διακρίσεις εις βάρος των Αφροαμερικανών.

Την Κυριακή ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, αποχώρησε από έναν αγώνα φούτμπολ όταν οι παίκτες γονάτισαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε υπεραμηνθεί της απόφασης του Πενς, τονίζοντας πως ήταν εκείνος που του είχε ζήτησε να αποχωρήσει εάν οι παίκτες προχωρούσαν στην εν λόγω διαμαρτυρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ