ΚΟΣΜΟΣ

Ναμίμπια: Περισσότεροι από 100 ιπποπόταμοι πέθαναν ανεξήγητα

Ναμίμπια: Περισσότεροι από 100 ιπποπόταμοι πέθαναν ανεξήγητα
REUTERS/Mike Hutchings/File Photo

Περισσότεροι από 100 ιπποπόταμοι πέθαναν στο εθνικό πάρκο της Ναμίμπια, ένα από τα κυριότερα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν προκαλούν σοκ: νεκροί ιπποπόταμοι επιπλέουν στο νερό ενώ αρπακτικά πουλιά τρέφονται από τις σάρκες τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό ο λόγος για τον οποίο πέθαναν οι ιπποπόταμοι, με τον υπουργό Περιβάλλοντος να δηλώνει, σύμφωνα με τον Guardian:

Η αιτία θανάτου είναι άγνωστη αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για την ασθένεια του άνθρακα. Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες εργάζονται για να προσδιορίσουν την αιτία και μόλις έχουμε τα αποτελέσματα θα προβούμε στις αναγκαίες ενέργειες.

Η ασθένεια του άνθρακα είναι μια επικίνδυνη, οξείας μορφής μολυσματική ασθένεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα όπλο μαζικής καταστροφή και προκαλείται από τον βάκιλο του άνθρακα. Συνδέεται κυρίως με ξηρά κλίματα, όπως η αφρικανική σαβάνα και προκαλεί το θάνατο στα βοοειδή αλλά και στους ανθρώπους, κάτω από ειδικές συνθήκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ