ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία και Σουηδία ζητάνε δείγματα DNA του εφευρέτη, φερόμενου ως δολοφόνου της Κιμ Βαλ

Νορβηγία και Σουηδία ζητάνε δείγματα DNA του εφευρέτη, φερόμενου ως δολοφόνου της Κιμ Βαλ
Facebook

Το DNA του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, Πίτερ Μαντσον, πρόκειται να ελεγχθεί σε παλιές υποθέσεις δολοφονίας που έχουν γίνει στη Νορβηγία και τη Σουηδία.

Οι νορβηγικές αρχές δήλωσαν ότι θα ζητήσουν από τους Δανούς συναδέλφους τους δείγμα του DNA του, ενώ η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ανοίξει ξανά υποθέσεις άλυτων δολοφονιών μόλις συνδεθεί η βάση δεδομένων DNA της χώρας με εκείνη της Δανίας τον επόμενο μήνα.

Εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών της Νορβηγίας, το χαρακτήρισε ως τυπική διαδικασία.

Η δανική αστυνομία εξετάζει επίσης τις λεγόμενες «παγωμένες υποθέσεις», συμπεριλαμβανομένης της εξαφάνισης ενός 22χρονου Ιάπωνα τουρίστα το 1986, μέλη του οποίου βρέθηκαν σε αρκετές πλαστικές σακούλες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Το κεφάλι, το σώμα, τα πόδια και τα ρούχα της δημοσιογράφου βρέθηκαν στη θάλασσα της Κοπεγχάγης, αλλά τα χέρια της δεν έχουν ακόμα βρεθεί.

Την ίδια ώρα, ο Μάντσον, ο οποίος έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία της δολοφονίας, αποφάσισε να μην μιλάει πλέον με τους ανακριτές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο εκατομμυριούχος εφευρέτης Πίτερ Μάντσον, στο υποβρύχιο του οποίου επέβαινε η Βαλ όταν έχασε τη ζωή της, συνεχίζει να αρνείται πως σκότωσε τη γυναίκα, ενώ τόνισε στις Αρχές πως το μόνο που έκανε ήταν να πετάξει στη θάλασσα τη σορό της γιατί ήταν σε κατάσταση σοκ.

«Δεν ήθελα ένα πτώμα στο υποβρύχιό μου. Της έδεσα ένα σκοινί στα πόδια και την τράβηξα έξω», είπε στην απολογία του. Ο άντρας κατηγορείται για δολοφονία πρώτου βαθμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ