ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Δύτες εντόπισαν το πριόνι που φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί για τον τεμαχισμό της Κιμ Βαλ

Δανία: Δύτες εντόπισαν το πριόνι που φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί για τον τεμαχισμό της Κιμ Βαλ
Ιnternational Women’s Media Foundation

Δύτες ανέσυραν ένα πριόνι που θεωρείται ότι είχε χρησιμοποιηθεί στον τεμαχισμό της Σουηδέζας δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 11 Αυγούστου ενώ έκανε ρεπορτάζ για την κατασκευή του υποβρύχιου ιδιωτικού σκάφους Nautilus. 

Το πριόνι βρέθηκε την Τετάρτη στον κόλπο Koge, νότια της Κοπεγχάγης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας που επικαλούνται διεθνή μέσα. Στο ίδιο σημείο, βρέθηκε και ο ακέφαλος κορμός της δημοσιογράφου, ενώ τα πόδια και τα ρούχα της και το κεφάλι της, εντοπίστηκαν λίγες ημέρες αργότερα.

«Το πριόνι εξετάζεται τώρα από τους εγκληματολόγους μας για να διαπιστωθεί είχε χρησιμοποιηθεί ως όργανο στο έγκλημα», αναφέρει ο αστυνομικός επιθεωρητής της Κοπεγχάγης Jens Moller Jensen σε δήλωση του.

Την ίδια ώρα, ο Πέτερ Μάντσον, ο οποίος έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία της δολοφονίας, αποφάσισε να μην μιλάει πλέον με τους ανακριτές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο εκατομμυριούχος εφευρέτης Πίτερ Μάντσον, στο υποβρύχιο του οποίου επέβαινε η Βαλ όταν έχασε τη ζωή της, συνεχίζει να αρνείται πως σκότωσε τη γυναίκα, ενώ τόνισε στις Αρχές πως το μόνο που έκανε ήταν να πετάξει στη θάλασσα τη σορό της γιατί ήταν σε κατάσταση σοκ.

«Δεν ήθελα ένα πτώμα στο υποβρύχιό μου. Της έδεσα ένα σκοινί στα πόδια και την τράβηξα έξω», είπε στην απολογία του.

Ο άντρας κατηγορείται για δολοφονία πρώτου βαθμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ