ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Διαχειρίσιμη η απειλή της Βόρειας Κορέας

ΗΠΑ: Διαχειρίσιμη η απειλή της Βόρειας Κορέας
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι REUTERS/Kevin Lamarque

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, τόνισε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί «διαχειρίσιμη» την απειλή της Βόρειας Κορέας, ωστόσο, όπως τόνισε, πρέπει να αποτραπεί η περαιτέρω ανάπτυξη του πηρυνικού συστήματος της Πιονγιάνγκ, που μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ. 

«Μια χώρα που έχει αναπτύξει αρκετά καλούς ICBM (διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους) και αναπτύσσει αρκετά καλά πυρηνικά οχήματα επανεισόδου (κεφαλές) θα έλεγα (...) ότι αυτή η χώρα απλώς δεν μπορεί να έχει την ικανότητα να φτάσει στην πατρίδα», είπε ο Κέλι, ο οποίος είναι απόστρατος στρατηγός.

«Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι η απειλή είναι διαχειρίσιμη αλλά αν αυξηθεί πέρα από το σημείο που είναι σήμερα, τότε, ας ελπίσουμε ότι θα δουλέψει η διπλωματία», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ- Κούβας, ο ίδιος τόνισε πως η Αβάνα δεν κάνει αρκετά προκειμένου να εμποδίσει τις επιθέσεις εναντίον των Αμερικανών διπλωματών στο έδαφός της, χωρίς ωστόσο να κατηγορήσει την χώρα ότι φέρει άμεση ευθύνη για τις επιθέσεις.

«Πιστεύουμε ότι η κουβανική κυβέρνηση έχει τα μέσα να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των διπλωματών μας», επισήμανε ο Κέλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ