ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Δεν έχουμε ανάγκη την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ερντογάν: Δεν έχουμε ανάγκη την Ευρωπαϊκή Ένωση
REUTERS/Marko Djurica

Συνέχεια στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Άγκυρας και της Ευρώπης  δίνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνοντας ότι η χώρα του δεν έχει ανάγκη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, αναφέρθηκε στην καθυστέρηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και απευθυνόμενος στους ηγέτες της ΕΕ είπε:

Αν είστε ειλικρινείς, δηλώστε τις προθέσεις σας και θα την τελειώσουμε τη δουλειά. Δεν σας χρειαζόμαστε.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται τελικά αποφάσεις σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία κατά το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Επιθυμία μας είναι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου να διεξαχθεί μια συνολική συζήτηση για τις σχέσεις της Ευρώπης με την Τουρκία, σε όλες τις πτυχές και όλες τις λεπτομέρειες. Για αυτό είχαμε μιλήσει κι εμείς και αυτό βρίσκεται τώρα στην ημερήσια διάταξη. Δεν πρόκειται για Συμβούλιο από το οποίο θα πρέπει να αναμένεται μια τελική απόφαση στο ένα ή στο άλλο σημείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ