ΚΟΣΜΟΣ

Ο «σούπερ ήρωας» Πάπας Φραγκίσκος συγκεντρώνει χρήματα για καλό σκοπό (pics)

Ο «σούπερ ήρωας» Πάπας Φραγκίσκος συγκεντρώνει χρήματα για καλό σκοπό (pics)
REUTERS/Tony Gentile

Ο πάπας Φραγκίσκος λαμβάνει ρόλο σούπερ ήρωα στη νέα έμπνευση του καλλιτέχνη του δρόμου MauPal, ο οποίος ενθουσίασε με τα γκράφιτι του Ποντίφικα στους δρόμους του Βατικανού.

Ο MauPal αποφάσισε να μεταφέρει τα εμπνευσμένα έργα του σε… μπλουζάκια και τα χρήματα από τις πωλήσεις θα προσφέρονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς του Βατικανού.

Σε ένα από αυτά ο πάπας Φραγκίσκος εμφανίζεται ως Σούπερμαν (ο Superpape), που πετάει με τη γροθιά σηκωμένη ενάντια στον αέρα. Σε ένα άλλο μπλουζάκι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απεικονίζεται ανεβασμένος σε ένα σκαμνί να παίζει τρίλιζα χρησιμοποιώντας αντί τα κλασικά σύμβολα εκείνο της ειρήνης.

«Με την οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει την Ιταλία και τον κόσμο, διέκρινα στον πάπα Φραγκίσκο μια ελπίδα για όλους, για αυτό ακριβώς το 2014 αποφάσισε να σχεδιάσω αυτό το σκίτσο του πάπα σούπερ ήρωα πάνω σε έναν τοίχο, κοντά στο Βατικανό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο MauPal ή αλλιώς Μάουρο Παλότα.

«Δημιούργησα μια σύνθεση γκράφιτι για να αποτυπώσω μια πολύ διαδεδομένη άποψη στον κόσμο σχετικά με τον πάπα, εκείνη ενός προσώπου που διαθέτει μεγάλη εξουσία είναι όμως επίσης ανθρώπινος και ταπεινός», εξήγησε ο καλλιτέχνης.

Τα δύο χιουμοριστικά σχέδια σχεδιάστηκαν το 2014 και το 2016 σε έναν τοίχο κοντά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Σύντομα ωστόσο οι υπηρεσίες καθαριότητας τα έσβησαν.

Τα σκίτσα ωστόσο παρέμειναν ως ιδέα και ο καλλιτέχνης είχε την ιδέα να εκτυπώσει καταρχάς εκείνο με τον ποντίφικα σούπερ ήρωα σε μπλουζάκια τα οποία θα πουλήσει. Μέρος των εσόδων θα δωριστεί σε φιλανθρωπίες που έχει αναλάβει η Αγία Έδρα.

«Είχα την ευτυχία να δω το σχέδιό μου να επιλέγεται επίσημα από το Βατικανό για ένα σημαντικό φιλανθρωπικό πρόγραμμα», είπε με χαρά ο MauPal.

pope

(Πηγή: superpope.it)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ