ΚΟΣΜΟΣ

Δραματικές στιγμές σε πτήση της AirAsia: Το αεροσκάφος έκανε «βουτιά» 20.000 ποδών (vid)

Δραματικές στιγμές σε πτήση της AirAsia: Το αεροσκάφος έκανε «βουτιά» 20.000 ποδών (vid)
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Δραματικές ήταν οι στιγμές που έζησαν οι επιβάτες πτήσης της AirAsia. Οι πιλότοι του αεροσκάφους έκαναν «βουτιά» 20.000 ποδών ύστερα από συναγερμό που σήμανε στο αεροπλάνο για πιθανή απώλεια πίεσης στην καμπίνα των επιβατών.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Αυστραλία και είχε προορισμό της Ινδονησία. Περίπου 25 λεπτά μετά την απογείωση οι πιλότοι αναγκάστηκαν να κάνουν την «βουτιά» καθώς το σύστημα τους σήμανε συναγερμό.

Μαρτυρίες επιβατών συγκλονίζουν, όπως και βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από την στιγμή που το αεροσκάφος έχανε απότομα ύψος.

Στα πλάνα διακρίνονται οι επιβάτες, που έχουν βάλει τις μάσκες οξυγόνου τους, ενώ στο βάθος ακούγονται ήχοι συναγερμού.

«Έστειλα μήνυμα στην οικογένειά μου, ελπίζοντας πως θα το λάβουν», είπε επιβάτης της πτήσης στον τηλεοπτικό σταθμό Channel Nine με δάκρυα στα μάτια. «Ήταν απαίσιο».

Άλλος επιβάτης τόνισε πως δεν ήξερε τι συμβαίνει καθώς οι ανακοινώσεις που υπήρχαν δεν ήταν στα αγγλικά. «Δεν ξέραμε τι γινόταν», τόνισε.

Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος. Ο πιλότος επέστρεψε στην Αυστραλία και η αεροπορική εταιρία, σε ανακοίνωσή της, ζήτησε συγνώμη από τους 151 επιβάτες για την ταλαιπωρία που βίωσαν.

Στην ανακοίνωση δεν δίνονταν λεπτομέρειες για την φύση του προβλήματος που οδήγησε την πτήση πίσω στην αεροδρόμιο του Περθ, γινόταν απλά λόγος για ένα «τεχνικό πρόβλημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ