ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Δραματική αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος

Κίνα: Δραματική αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος
REUTERS/Kacper Pempel

Ραγδαία αύξηση, σε ποσοστό που αγγίζει το 80,7% ετησίως, κατέγραψε το ηλεκτρονικό έγκλημα στηΚίνα,  καθώς τους πρώτους εννέα μήνες του 2017 τουλάχιστον 710 άτομα συνελήφθησαν με σχετική κατηγορία.

Την ίδια περίοδο ο Ανώτατος Εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε 334 περιπτώσεις, με τον αριθμό τους να καταγράφει άνοδο 82,5% τον χρόνο, σύμφωνα με δηλώσεις του Ανώτατου Εισαγγελέα του Λαϊκού Κόμματος.

Η ανώτατη κυβερνητική πηγή υπογραμμίζει πως το ηλεκτρονικό έγκλημα γίνεται, πλέον, όλο και πιο οργανωμένο, ειδικά σε ό,τι αφορά τα τυχερά παιχνίδια.

«Καθημερινά ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερες περιπτώσεις, όπως επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, απάτες, πορνογραφία, τυχερά παιχνίδια, ενώ σε άνοδο είναι και περιπτώσεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων, διάδοσης ψευδών ειδήσεων, εκβιασμών, εκφοβισμού καθώς πώληση ναρκωτικών» προσθέτει ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Στόχος, ωστόσο, των εθνικών εισαγγελικών Αρχών αποτελεί η εξέταση και η ανεύρεση τρόπων που θα αυξήσουν τους ελέγχους και θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ