ΚΟΣΜΟΣ

Μία γυναίκα το πρώτο θύμα της «Οφήλιας» στην Ιρλανδία (pics)

Μία γυναίκα το πρώτο θύμα της «Οφήλιας» στην Ιρλανδία (pics)
NASA/via REUTERS

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Ιρλανδία εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Οφήλια, που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα.

Ισχυροί άνεμοι πνέουν σε ολόκληρη την Ιρλανδία, με αποτέλεσμα μία γυναίκα να χάσει τη ζωή της στη νοτιοανατολική κομητεία Ουότερφορντ της Ιρλανδίας.

Συγκεκριμένα, ένα δένδρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της ως αποτέλεσμα της τροπικής καταιγίδας Οφηλία, μετέδωσε το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE, επικαλούμενο το γραφείο του τοπικού συμβουλίου.

Το RTE ανέφερε πως η γυναίκα ήταν μόνη της στο αυτοκίνητο και πως ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε επί τόπου καθώς η καταιγίδα άρχισε να πλήττει τη νότια ακτή της Ιρλανδίας. Εκπρόσωπος του συμβουλίου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό.

OFHLIA 2

(TWITTER- ADRIAN MCCARTHY/ via REUTERS)

Υπενθυμίζεται ότι η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για πλημμύρες, ζημιές και ανέμους που θα ξεπεράσουν τα 130χλμ την ώρα.

3 copy

«Η δική μας ανησυχία είναι να αποφύγουμε όσο μπορούμε τις επιπτώσεις του "χτυπήματος" που περιμένουμε. Ιδιαιτέρως, να μην υπάρξουν θύματα» είχε αναφέρει νωρίτερα ο πρόεδρος της Εθνικής Ομάδας Συντονισμού Έκτακτης Ανάγκης της Ιρλανδίας, Σον Χόγκαν, σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTE ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους.

(REUTERS/Clodagh Kilcoyne)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ